Våra inneträffar

Frälsningsarméns lokaler på Vårfruvägen 12, Nynäshamn.

Vi träffas kl.18.30 då vi lånar böcker, köper lotter, programmet börjar kl.19.00.
Vi gör en liten paus för kaffe och lottdragning. Tag gärna med vänner och bekanta till våra träffar de behöver inte vara medlemmar.

Inträdesavgift 50 kr för föredraget och kaffe.

Tisdag den 9 januari - Dahliaentusiasterna

Representanter från Dahliaentusiasterna tar oss på en rundtur genom ett odlingsår för dahlior samt visar bilder från dahliaplanteringar

Tisdagen den 6 februari - Montreals Botaniska Trädgård

Eva Johansson, som är ordförande i Stockholmskretsen, kommer att visa bilder från sin resa till Montreals Botaniska Trädgård. Trädgården beskrivs som ett veritabelt museum för växer från jordens alla hörn. Den utsågs till en nationalhistorisk plats i Kanada år 2008 eftersom den anses vara en av världens viktigaste botaniska trädgårdar.

Tisdagen den 6 mars - Årsmöte

Årsmötesförhandlingar, kallelse och dagordning finns i vårprogrammet.

 

Efter mötet kommer Matz Carlsson visa bilder, bl.a. från Riksmötet i Kalmar 2017

 

Tisdagen den 10 april - Liljemanden Peter Möller

Tillsammans med flera andra kretsar i Mellansverige har vi engagerat Peter Möller från Danmark som kommer att göra en liten turné och föreläsa om liljor. Peter är en känd liljeexpert och kallas för ”Liljemanden” i Danmark, Han finns bl.a. alltid representerad vid den stora växtmarknaden i Kolding i början på juni.

Peter kommer att visa bilder och prata om sina liljor och han kommer även ha med sig ett stort antal till försäljning. Man kan förhandsboka så att man försäkrar sig om att man får precis den lilja man vill ha. Kontakta Charlotte per mail så får ni länken. Alla sorter han tar med sig kräver vårplantering.

Observera dtum den 10 april

Tisdagen den 8 maj - Att skapa en vacker och intressant trädgård

Bild lånad från Pias hemsida

Pia Myrberg från Torvan Trödgård kommer att prata om att många av oss växtentusiaster samlar växter. Vi köper en av varje och intrycket av trädgården kan ibland bli lite rörigt. Det finns mycket vackert att se i våra trädgårdar men man måste ofta ”titta nära”. Vi som är genuint intresserade av växter uppskattar även en ”rörig, orolig” trädgård men visst vill vi gärna att trädgården ska vara vacker som helhet också. Det finns några knep att ta till och dem ska Pia Myrberg prata om ikväll och hon kommer också att presentera en del av sina favoritväxter. Pia har den lilla plantskolan Torvan och hon kommer att ta med sig växter till försäljning.


Resa den 19 maj

Vi planerar en en- eller tvådagars resa antingen till nära Sörmland eller en längre resa söderut med övernattning. Vi återkommer under januari med mer detaljer.

Lördagen den 2 juni - Besök i kretsmedlemmars trädgårdar

Den här gången kommer vi besöka Monica och Lars-Olov Björkmans trädgård i Vendelsö. Vi kommer även besöka Karola Jansson-Raunio, som är medlemi Stockholmskretsen och ytterligare en trädgård.

Var och en får ta sig till respektive trädgård på egen maskin, men hör av er till Charlotte så ska vi försöka para ihop folk så att alla kan komma med.

Information om de exakta adresserna och färdbeskrivning kommer finnas tillgänglig under vårens möten.

Lördagen den 9 juni - Växtmarknad

Årets växtmarknad äger rum som vanligt i Svandammsparken den 9 juni, mellan kl. 11-14.00.

Som vanligt är försäljare från andra kretsar välkomna.

  • Säljare erlägger 10 % av försäljningssumman till Nynäshamnskretsen.
  • Säljare skänker en eller flera växter till vårt lotteri.
  • Det blir sedvanlig servering och lotterier.
  • Växterna skall vara krukade eller med jordklump i plastpåsar samt märkta med växtnamn och pris samt säljarens namn och telefonnummer.

Om Du tänker sälja måste Du ta med egna bord

Anmälan till:  Charlotte Östring, charlotte.ostring@yahoo.se